Honing

 

Honing

Ik imker bio-logisch en heb daarom alleen maar honing van een uitstekende kwaliteit. Ik heb door het jaar heen diverse soorten honing, zoals honing van de wilgen, lindehoning, honing in een mix van diverse bloemen, honing in een mix van fruitgewassen en uiteraard ook honing die een mix is van van alles wat.
Voor een groot deel komt deze honing uit de eigen bijenstand. Voor alle soorten honing geldt dat ik maar een beperkte voorraad heb, op=op, je moet dan weer wachten op een nieuw seizoen.

De samenstelling van honing verschilt en is afhankelijk van de soort bloemen waarop de bijen gevlogen hebben.
Wordt er op meerdere soorten bloemen gevlogen dan staat dan kortweg “honing” of “zomerhoning” op het etiket. Honing van één bloem wordt ook zo genoemd, zoals koolzaadhoning of lindehoning.
Globaal bestaat honing uit 80% suikers, waarvan fructose en glucose de belangrijkste zijn. De honing welke door mij alleen koud-geslingerd wordt. Hierdoor blijven alle bestanddelen in de honing behouden.
Door de enkelvoudige suikers wordt honing ook door sporters en postduivenhouders gebruikt. Kinderen mogen vanaf geboorte tot de dag waarop ze  1 jaar worden geen honing nuttigen. Uitwendig gebruik is wel toegestaan.
Begint honing te versuikeren, dan kunt u de honing licht verwarmen door de pot een poosje in warm water te zetten of u zet de pot lekker achter het glas in de zonneschijn of op een warme plek (een niet te hete radiator bijvoorbeeld).

 Posted by at 11:07